Äntligen!

Och idag, tisdag 23/5 hände det äntligen!

Efter alla dessa år släpps de tre första låtarna av vår gedigna låtskatt som en EP.

Vi kallar den Inner Fire efter titelspåret som är en ny version av en gammal goding som hängt med oss sedan originaluppsättningen av bandet. Text: Kattis och musik: Åsa. I den här tyngre versionen hörs Åsa och Urban tävla om uppmärksamheten i gitarrsolodelen, Tora traktera både stråkar och blås, Kattis tyngd i trumkompet och vår dåvarande basist Johan utföra bassolot. Kul att veta: under inspelningen av trummorna styrdes den ena crashcymbalen till pukljudet vilket var rätt förvirrande för stackars Kattis.

Demons of darkness var den första av dessa tre låtar vi spelade in. Det var i väntan på en ny basist och innan Urban etablerat sig i bandet, så på detta spår har vi Kattis på trummor, Tora på Keyboards och Åsa på resten. Även Demons som vi kallar den, är en av våra äldre låtar med text av Kattis, översatt av Tora och musik av Åsa. Kul att veta: I samband med inspelningen gjorde vi en video. Det var en tropisk natt med bastu och salta bad… Kattis höll på att drunkna på kuppen. Allt för konsten!

You should have known better är en ny låt med Krakelmått mätt. Asatron spelade in den för ett par år sedan och Krakel fattade tycke. Omarrangerad med 7strängad gitarr blev den tyngre än originalet. Här inleder Tora med elaka syntslingor och Urbans gitarr får yla. Dessa två står också för de smäktande körerna. Johnny som under inspelningen ännu inte kommit med i bandet har godkänt Åsas inte lika distinkta basspel. Kul att veta: Kattis och Åsa jobbade hårt med att inte dra iväg i tempo under den snabbare delen…och videon… Det är sant att en bandmedlem faktiskt föll ut genom en dörr… Text och musik: Åsa

Så, var finner man då detta minialbum?

Just idag släpps det på Amazon , Google play, och Tidal.

Inom mycket snar framtid även på Spotify och lite andra ställen förstås.

Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s