Ny laguppställning!

KRAKEL presenterar stolt två nya medlemmar i bandet!

Trumvirvel……

På bas – Daniel

Daniel har spelat trummor sedan 7 års ålder. Han började i sitt första band redan som 10-åring, då på trummor. Daniel är influerad av Heavy Metal och hårdrock som Iron Maiden, Metallica, Megadeath, Candlemass m.fl. Som 14 åring började han spela bas och har sedan dess spelat i olika rock och coverband. KRAKEL är stolta över att nu ha denna grymma basist med sig. Välkommen Daniel!

På Gitarr – Hasse

 

Hasse har spelat gitarr sedan barnsben. Hasse har sina rötter i klassisk hårdrock, blues, sydstats-rock och har spelat i många olika band genom åren, både coverband och egenskrivande. Han är influerad av det mesta som innehåller välspelade gitarrer. Gary Moore, Joe Bonamassa och Kenny Wayne Shepherd är det som ofta snurrar på skivtallriken, uppblandat med lite av Audioslave, Alice In Chains och liknande. Hasses melodiska spel förgyller musiken och ger den en ny dimension.
KRAKEL välkomnar honom som sologitarrist.

När vi ändå är i farten passar det bra att även presentera resten av medlemmarna.

På Leadsång och 7strängad gitarr – Åsa

KRAKEL - Cowmob Studio

KRAKEL – Cowmob Studio

Åsa är en av grundarna av KRAKEL. Hon har sjungit sedan födseln och spelat gitarr sedan tonåren. De senaste åren har hon gått över till 7-strängat. Åsa skapar musiken till de flesta låtarna och är influerad av progressiv rock som Saga och Genesis. Åsas favoritgitarrist, förutom Hasse, är Gary Moore. Åsa hämtar inspiration från alla genres, från opera till death metal.

På Keyboards – Jesper

KRAKEL - Cowmob Studio

KRAKEL – Cowmob Studio

Jesper har spelat keyboards och ett antal instrument, som balalajka mm. sedan unga år. Han har spelat i flera olika band, främst keyboard. Jesper är influerad av syntmusik såklart, men även av tyngre rock där syntar ingår men inte tar över, exempelvis Saga, Marillion och Simple Minds. Jesper bidrar till KRAKELs låtskatt både med egen musik och coola loops.. Han är en ljudkonstnär som kompletterar bandets tunga gitarrer med syntiga atmosfärer.

På Trummor – Kattis

KRAKEL - Cowmob Studio

KRAKEL – Cowmob Studio

Kattis är också en av grundarna av KRAKEL. Hon började spela trummor i tonåren och startade sitt första band d.v.s. KRAKEL under gymnasietiden. Kattis skriver flertalet texter och producerar musiken tillsammans med Åsa. Kattis hämtar inspiration från punkgenren som Siouxie and the Banshees och Blondie, men även från hårdrock och metal som Rammstein. Kattis är bandets levande metronom.

KRAKEL tackar Anki och Urban för insatserna i bandet och önskar lycka till på nya musikaliska äventyr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s